Vantaan 4H-yhdistyksen Kasvunpaikka-hanke on alkanut

30.8.2024

Kasvunpaikka-hanke vie vantaalaisia alakoululuokkia vierailemaan Uudenmaan maatiloille ja luo uutta toimintaa ja tapahtumia Katrinebergin kotieläinpihalle ja sen lähialueille. Vantaan 4H-yhdistyksen kehittämishanke on käynnissä nyt ja jatkuu vuoden 2025 loppuun asti.

Maatilavierailujen avulla alakoululaiset pääsevät oppimaan maatilayrittäjän arjesta ja ruoantuotannosta käytännön ympäristössä. Vierailuille kehitetään opetussuunnitelman mukaista sisältöä tukemaan koulussa opittua. Tarkoituksena on kehittää lasten luonto- ja eläinsuhdetta elämyksellisyyden ja tekemällä oppimisen kautta.

Lisäksi hankkeessa järjestetään yhteisöllisiä tapahtumia Vantaan Seutulassa, etenkin Katrinebergin kartanolla, jossa pyörii kesäisin myös 4H:n kotieläinpiha lampoineen, kanoineen ja kaneineen. Kotieläinpihan toimintaa tullaan laajentamaan ja monipuolistamaan kokeilemalla erilaisia tapahtumia ja työpajoja seuraavan vuoden aikana. Paikalliset asukkaat ja alueella vierailevat kutsutaan mukaan ideoimaan ja toteuttamaan tapahtumia yhteisvoimin! 

 

Ota yhteyttä hanketyöntekijä Iiris Ryskeeseen (iiris.ryske@4h.fi, 050 389 8812), jos

  • toimit vantaalaisessa koulussa, jonka alaluokan voisit viedä maatilalle
  • sinulla on maatila, jonne koululuokka voisi tulla vierailemaan
  • Seutulan alueen ja lähialueen koko perheelle suunnattujen tapahtumien ideointi ja järjestäminen kiinnostaisi sinua, ole myös rohkeasti yhteydessä.

Seuraa hankkeen tapahtumia Kasvunpaikka-hankesivulla ja Pks4H:n somekanavissa, etenkin Facebookissa.